CHILL-OUT + M.RONGE V PÁTEK 5.7.2013 V 18HODIN=TÉMA K SETKÁNÍ: SYNERGIE KRAJINY A ČLOVĚKA

GLOBAL CHILL-OUT FESTIVAL 5.

EKOLOGIKUM

 

NARYCHLO JE TO, ALE PŘECE - V PŘEDPROGRAMU BUDEME SPOLU SDÍLET V PÁTEK 5.7.2013 V 18 HODIN BLÍZKO U VCHODU, TÉMA JE SYNERGIE KRAJINY A ČLOVĚKA, TRVÁNÍ 1 HODINA- A MLUVÍ MARTIN RONGE, POZVÁNÍ PŘIŠLO NA POSLEDNÍ CHVÍLI.

VYBRÁNO BYLO SPOJENÍ ČLOVĚKA  A KRAJINY. MŮJ NÁZOR NENÍ NAVENEK RADIKÁLNÍ, JE DIAMETRÁLNĚ ODLIŠNÝ VNITŘNĚ.

PŘIJÍMÁM SVĚT TAKOVÝ, JAKÝ JE, JAKÝ JEJ NEPŘETRŽITĚ VYTVÁŘÍME, A POKUD MÁM VYJÁDŘIT SVÉ NÁZORY, ČINÍM TAK V SOUVISLOSTI S KONKRÉTNÍM STAVEM(NAPŘ. POKUD MÁM VOLIT, JDU K VOLBÁM A VOLÍM STRANU NEBO PŘEDSTAVITELE, O NĚMŽ JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE ODPOVÍDÁ NEJLÉPE MÉMU VZTAHU KE SVĚTU A U NĚHOŽ CÍTÍM, ŽE JE SCHOPEN POSUNOUT NÁŠ ŽIVOT SMĚREM K VYŠŠÍM ÚROVNÍM, VĚTŠINOU VOLÍM PRAVICI A SILNÉ NEUTRÁLNĚ VYHLÍŽEJÍCÍ STRANY NEBO TY, KTERÉ NASTOLUJÍ NOVÉ PROUDY). NEODSUZUJI VÝVOJ, AŤ JE JAKÝKOLI. ANI GLOBALIZACE PRO MNE NENÍ PROCES, KTERÝ JE VYSLOVENĚ LIKVIDAČNÍ, POUZE VYHROCUJE TRŽNÍ PROSTŘEDÍ A NUTÍ VŠECHNY MENŠÍ SUBJEKTY, ABY HLEDALY NOVÉ MOŽNOSTI A PROPOJOVALY SE NA HLUBŠÍCH ÚROVNÍCH. JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE ADAPTABILNÍ, ZMĚNY SCHOPNÝ ČLOVĚK NEMÁ NOUZI O PRÁCI A ANI NEMUSÍ BÝT OPORTUNISTOU, KTERÝ LÍŽE CIZÍ RUKU JAKO JEDINOU MOŽNOST. LZE ZACHOVAT ROVINU SVOBODY A Z NÍ PLYNOUCÍ ODPOVĚDNOSTI, KTERÁ JE VNITŘNÍM STAVEM, JENŽ SE PROJEVUJE NAVENEK V PLNOSTI PROŽÍVÁNÍ ŽIVOTA A HOJNOSTI ZA TÉMĚŘ VŠECH PODMÍNEK. SVOU HODNOTU ČLOVĚK ZTRÁCÍ TEPRVE TEHDY, ODKLONÍ-LI SE OD SVÉHO PŘESVĚDČENÍ A NEKONTROLOVANĚ PŘEJÍMÁ KONCEPCI, KTERÁ SE MU NABÍZÍ A NENÍ V SOULADU S JEHO VNITŘNÍM PŘESVĚDČENÍM. A PAK ZTRÁCÍ, NA DRUHÉ STRANĚ, SVOU CENU, JAKO REBEL, S NÍMŽ NELZE SPOLUPRACOVAT A S NÍMŽ NENACHÁZÍ VĚTŠINA LIDÍ ROVINU KOMUNIKACE. MÁME CENU JAKO ZDRAVÁ A SILNÁ ZRCADLA, KTERÁ UKAZUJÍ SPRÁVNĚ TO, CO MAJÍ. A S NIMIŽ SE LZE DOMLUVIT A SPOLUPRACOVAT, PROTOŽE BEZ TOHO NEEXISTUJE ŽÁDNÝ PLODNÝ VZTAH. KRAJINA JE S ČLOVĚKEM NAPŘÍMO SPJATÁ - KUPTE SI DŮM V MÍSTECH, KTERÁ VÁM NEODPOVÍDAJÍ, A UCÍTÍTE RYCHLE SÍLU PROSTŘEDÍ. VZTAH FUNGUJE I OBRÁCENĚ: DO JISTÉ MÍRY PŘI RESPEKTOVÁNÍ PRAVIDEL PŘÍRODY, MŮŽEME KRAJINU KULTIVOVAT. JE TO V NAŠEM ZÁJMU, VYVAŽOVAT PRVEK CIVILIZACE A PRVEK PŘÍRODY. MODERNÍ DOBA JE RYCHLÁ A TECHNOLOGICKÁ, KLADE NA ČLOVĚKA I KRAJINU VELKÉ NÁROKY. MUSÍM ŘÍCI, ŽE SE DÍVÁM DO BUDOUCNOSTI OPTIMISTICKY, PROTOŽE POTKÁVÁM STÁLE VÍCE I VELMI MAJETNÝCH LIDÍ, KTEŘÍ NUTNOST VYVÁŽIT SVŮJ VZTAH KE SVĚTU POKLÁDÁJÍ NA STÁLE VYŠŠÍ PŘÍČKU VE SVÉ HIERARCHII HODNOT. ÚROVEŇ SE ZVYŠUJE. JE TŘEBA JI HLÍDAT UVNITŘ NAŠEHO CÍTĚNÍ.

https://www.chill-out.cz/

5. – 7. 7. 2013

BRNO / MALÁ AUSTRÁLIE

GPS: 49°11’0.885″N, 16°34’38.897″E

ČR – Jihomoravský kraj / Brno

https://www.chill-out.cz/

 

Ekologikum?

Na vlně hudby, svobody a vzájemné tvořivosti se společně potkáme v průběhu prvního prázdninového víkendu. Festival Ekologikum je určen pro všechny milovníky chill-out hudby a pohodové atmosféry. Pro lidi, kteří nejsou k volání svého srdce lhostejní vznikne unikátní prostor, jehož cílem je inspirovat, relaxovat, sdílet své nápady, svěží energii a podporovat společné tvoření. Propojíme různorodé kruhy nad tématem života a životního prostředí. Hudebníci, umělci, představitelé udržitelného byznysu, neziskového sektoru, svobodně tvořící jednotlivci i všichni vědomí lidé se zde mohou bavit, sdílet sebe, své originální příběhy, produkty či možnosti spolupráce.

Vedle nabitého hudebního programu vás čekají doprovodné akce vizuální a taneční performace, alikvotní zpěvy, fireshow, jóga meditace, výroba keramiky, čajové rituály, chůze po žhavém uhlí a další možnosti her a soutěží. Pokud se chcete nechat bavit – bude tu pro vás kino s vybranými specialitkami. A když už jsme u těch specialitek – můžete i ochutnat něco z bio a vege/vega pokrmů, konopných produktů či ostrých ochutnávek. Součástí Festivalu bude i malý jarmark lokálních výrobců.